Pod pěti kruhy

V ruském Sochi jsou olympijské hry v plném proudu a každý český fanoušek je určitě naprosto nadšen z výkonu českých sportovců, kteří zatím naplňují své ambice naprosto naplno.

Již v prvních dnech olympijských her se česká výprava z cenných kovů radovala ve stylu co den to medaile. České úspěchy nastartoval v biatlonu J. Soukup, který si vystřílel a doběhl pro bronzovou medaili.

Druhý den olympjských her patřil Martině Sáblíkové, která si trati 3000m dojela pro stříbrnou medaili. Krásný výkon s medailovou ambicí zajela také snowboardistka Šárka Pančochová, která bohužel ale upadla a skončila na pátém místě.

sablikova

Třetí olympijský den patřil opět českým biatlonistům – Ondřej Moravec si ve stíhacím závodě doběhnul za francouzem Fourcadem pro stříbrnou medaili a doplnil tak český průměr co den to medaile pod pěti kruhy.

moravec

Čtvrtý den česká výprava vyšla bez medaile, ale vynikající závod zajela Gabriela Soukalová, která i přes špatnou startovní pozici zajela skvělý závod a obsadila 4.místo.

Další smolný den prožila ženská biatlonová výprava v pátek 14.2. kdy Gabriela Soukalová obsadila 4.místo a její kolegyně Veronika Vítková 6.místo. V pátek česká výprava zaznamenala i další skvělé výsledky – Ondřej Bank obsadil v superkombinaci 7.místo a Lukáš Bauer doběhl v závodě na 15km klasicky na pátém místě.

Nedělní probuzení znamenalo pro české fanoušky velmi milé překvapení. Snowboardcrossařka Eva Samková si se svým pověstným knírem dojela pro zlatou medaili.

samkova

V pondělí se opět zrak českých fanoušků upínal k nadějím v biatlonu a to hlavně ke Gabriele Soukalové v hromadném závodě. Gabriela dokázala, že patří mezi biatlonovou špičku a doběhla si pro svou první olympijskou medaili. Nestačila pouze na suverénku Domračevovou z Běloruska.  Věřmě, že to pro Gabrielu byla velká, hlavně psychická, vzpruha před středeční smíšenou štafetou, kde český tým patří k adeptům na boj o medaili. Přeci jen složení Soukalová, Vítkova,  Moravec a Soukup zní velmi silně!! Vše uvidíme ve středu v 15:30.

soukalova

V úterý pokračoval pod pěti kruhy český biatlonový sen. V závodě s hromadným startem si Ondřej Moravec vystřílel a doběhnul pro svou druhou olympijskou medaili a tentokrát bronzovou.

Večer v Sochi patřil “federálnímu” derby v hokeji. Český tým se v osmifinále postavil proti Slovensku. Češi do zápasu vletěli s neskutečným nasazením a odhodláním vyhrát a napravit tak ne moc úspěšné působení ve skupině, kde čeští hokejisté porazili jen tým Lotyšska, i přesto, že výkon českého týmu byl v každém utkání více než sympatický. Skoré otevřel již v 7.minutě Hemský a o minutu později přidal druhý zářez Červenka, kterého pak o 10 minut později napodobil krásným gólem Krejči a čechům se tak do kabiny odcházelo velmi dobře s vedením 3-0. Český koncert pokračoval i ve druhé třetině, kdy čtvrtý gól přidal Červenka a vše vypadalo rozhodnuté. Ale hrdí slováci se nevzdali a ve 39.minutě snížil Hossa na 1-4. Do třetí třetiny vlétnul slovenským tým s tím, že již nemá co ztratit a po gólech Hossy a Surového byl ve 49.minutě zápas opět otevřený. Český tým však nezpanikařil a výhru zpečetil kapitán Plekanec do prázdné branky. Ve středu tak český tým čeká ve čtvrtfinále tým USA.

czteam

V hokejovém turnaji dle předpokladů postoupili také Slovinci přes tým Rakouska. Taktéž ruská sborná přehrála tým Norska. Překvapení se zrodilo v souběžně hraném zapasé s českým týmem, kdy Lotyšsko přehrálo 3-1 vícemistra z posledního MS světa, tým Švýcarska.

Středeční den je tedy pro české barvy velmi atraktivní a to nejen čtvrtfinálovým zápasem českých hokejistů proti USA, ale hlavní zlatá ambice je Martina Sáblíková ve 14:30. Nadějně rozjetý závod má po prvním kole i Ondřej Bank v obřím slalomu, kdy je průběžně druhý, držme tedy od 11:30 palce. Další cenný kov může přijít ze smíšené štafety v biatlonu. Olympijská naděje snowboardistky Ester Ledecké bohužel zhasla ve čtvrtfinále, ale i tak zajela velmi krásný závod.

 

 

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *