Aplikace na správu financí

Překvapí vás občas, kolik každý měsíc utratíte a přemýšlíte, za co to bylo? Máte svá přání a nedaří se vám na ně ušetřit? Obálkám už odzvonilo, dnes vám s tímto problémem může pomoci váš chytrý telefon.

Pokud jste jako 80 % české populace, kontrolujete svá chytrá zařízení více než padesátkrát denně. Právě díky moderním technologiím je správa financí, dodržování vámi nastaveného rozpočtu a dokonce manipulace s investičními rozhodnutími jednodušší než kdy předtím. Za to může kvetoucí trh s finančními aplikacemi. Jedny z nich jsou aplikace Wallet (Android) a Spendee (Android, iOS). Jde o nejkomplexnější správce příjmů a výdajů se spolehlivou synchronizací do cloudu, vysokou bezpečností a jedinečnou možností správy vašeho domácího financování – zůstatek, cash flow, nákupní seznamy, rozpočty, dluhy. A to vše můžete sdílet spolu s vaším partnerem nebo rodinou.

Domácí výdaje jednoduše

Pokud se bojíte propojovat svůj účet s neznámou aplikací, můžete zaznamenávat výdaje i ručně. Právě v tom vám pomůže aplikace Domácí finance jednoduše (Android).
Aplikace je využitelná ve všech zemích, jelikož není specifikována konkrétní měna (CZK, EUR, USD, aj.). Data jsou bezpečně ukládána v telefonu a mohou být zálohována lokálně nebo na Google Drive. Navržené rozhraní umožňuje jednoduché přepínání mezi jednotlivými měsíci a zobrazuje odpovídající celkovou / utracenou / přijatou částku. Vedle základních funkcí přidání, editace, smazání a duplikace záznamu je k dispozici také vyhledávání v poznámkách. Pro opravdové „fajnšmekry“ nabízí i export všech dat do Excelu a widget na plochu.

Kontroly nad svými financemi můžete docílit i s obyčejným online bankovnictvím. Například aplikace online banking od Airbank s názvem My Airbank (Android, iOS) a od Uni Credit Bank Smart banking (Android, iOS) vám vaše platby kartou roztřídí samy. U plateb u konkrétního obchodníků si můžete dodatečně nastavit konkrétní pojmenování skupiny výdajů, tak jak vám vyhovuje. Doprava, zábava a domácnost jsou jedny ze základních kategorií.

Neztrácejte odvahu

Pokud vaše utrácení bylo celý váš život spíše iracionální, může se stát, že výsledky nepřijdou vzápětí. Ale pokud věříte, že dokážete docílit ve vyrovnaný rozpočet vašich rodinných výdajů, nevzdávejte se po prvním selhání. Podobné aplikace se dají restartovat, odhlásit se. Dá se ale také vzít život do svých rukou a buď si trochu přitáhnout opasek nebo si rozumně půjčit a poučit se. Ideálně od rodiny či lidí, kterým pevně věříme. Další solidní odpovědí je naše půjčka. Snadná a rychlá půjčka nabízí až 20 000 korun bez zbytečných a skrytých poplatků.

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *