Jahody se šlehačkou, šampaňské a opět česká účast ve finále

Tak jako každý rok patří přelom měsíců června a července  tenisovému svátku – Wimbledonu. Úvodní ročník se na travnatých kurtech All England Clubu odehrál již v roce 1877. V All England Clubu je celkem 49 tenisových dvorců, ale slavný tenisový turnaj se odehrává jen na 19 z nich.

220px-Verre_Champagnejahody

Když se řekne Wimbledon – tak si každý vybaví tenis, travnaté dvorce, šampaňské, jahody se šlehačkou, anglickou královskou rodinu atd. A vše toto je jedna krásná velká tradice!

Právě ta hraje ve Wimbledonu velkou roli – kromě jahod se šlehačkou a šampaňského jsou zde tradiční dřevěné šatny, dvorce bez reklam a pro všechny hráče je předepsané pravidlo bílého oblečení. Tyto tradice odolávají i dnešní “přereklamované době” což mimo jiné dělá z tohoto krásného tenisového svátku ten “Nej” Grandslamový turnaj z celé čtyřky.

640px-Wimbledon_trophies

Patronát nad celým turnajem drží anglická královská rodina, patronkou klubu je královna Alžběta II. a jeho prezidentem je již od roku 1969 vévoda z Kentu.

0,,12781~12945335,00

 

Český tenisový fanoušek se po triumfu Petry Kvitové v roce 2011 dočká opět české účasti ve finále  ženské dvouhry. Úspěch českých hráček tento rok ve Wimbledonu je naprosto neuvěřitelný. V semifinále se potkají Petra Kvitová s Lucií Šafářovou. Petra Kvitová zdolala ve čtvrtfinále krajanku Barboru Záhlavovou – Strýcovou a Lucie Šafářová si poradila s ruskou Makarovovou. Velkou stopu ve Wimbledonu 2014 udělala devátenáctiletá Tereza Smitková ( 175. hráčka žebříčku WTA ), která prošla kvalifikací a dokráčela až do osmifinále ženské soutěže, kde nestačila na krajanku Lucii Šafářovou.

 

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *