Čtvrtfinále Davis cupu 2014 je tu!

Od pátku 4.4. do neděle 6.4.2014 se odehrají v Tokyu, Nancy, Ženevě a Neapoli čtvrfinálová utkání letošního Davis cupu.

Poté co Tomáš Berdych ohlásil, že čtvrtfinále v japonském Tokyu vynechá, skrze náročný program na okruhu ATP, se spousta českých fanoušků začala zamýšlet nad tím, zda to český tým bez své jedničky zvládne. Nikdo samozřejmě ani na chvílí nezapochyboval, že máme skvělého hráče a velkého bojovníka Radka Štěpánka, mladou hvězdu v podobě Jiřího Veselého a také výborného Lukáše Rosola s Honzou Hájkem, ale přeci jen japonská hvězda Kei Nishikori byl pro český tým nemalou hrozbou.

528794df81701e8e82db0100-168784

Tenisový bůh však byl na české straně a byť to nikdo žádnému sportovci nepřeje, tak se stalo a Kei Nishikori se na posledním turnaji v zápase proti Rogeru Federerovi zranil a japonskému týmu bude chybět. A aby toho nebylo pro japonský tým málo, tak pro páteční dvouhry bude týmu chybět druhý nejzkušenější hráč Go Soeda. Japonskou jedničkou tak bude T. Ito, který vyzve v prvním zápase Radka Štěpánka. Ve druhé dvouhře změří síly T.Daniel proti Lukáši Rosolovi.

Čtvrtfinále Davis cupu přilákalo do svých řad ty nejlepší tenisty – za Švýcarsko se do boje o salátovou mísu hlásí duo F+W – Federer s Wawrinkou změří své síly v Ženevě proti Kazachstánu, kde jsou domácí jasným favoritem.

Za Francii v Nancy nastoupí proti německému výběru Tsonga s Monfilsem.

Poslední čtvrtfinálový zápas se odehraje v Neapoli, kde domácí Itálie s Fabiem Fogninim vyzve tým Velké Británie v čele s Andy Murrayem.

pavoukDC

V semifinále se poté utkají vítězové Japonsko/ČR proti Francie/Německo a vítěz duelu Švýcarsko/kazachstán se utká s vítězem souboje z italské Neapole.

 

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *