Zimní OH v Soči již klepe na dveře

Už jen 23 dní zbývá do startu zimních olympijských her v ruské Soči. Olympijské hry začnou 7.2.2014 a budou trvat do 23.2.2014. Sloganem her je “Horké, Zimní, Tvoje” Během tohoto sportovních svátku bude rozdáno 98 sad medailí, což je o 12 více než bylo na OH ve Vancouveru.

fist1

Celkem se uskuteční 15 disciplín, které znamenají sedm druhů zimního olympijského sportování.

5252c3aba10e2aac42220100-167050

Většina českých sportovních fandů se velmi těší na olympijský hokejový turnaj, který je opět posílen o hráče z NHL, která přeruší na dobu konání olympijského turnaje svůj program.  Český trenér Hadamczik představil nominaci českého týmu již 6.1.2014 a od té doby se objevuje mnoho článků, které kritizují trenérův výběr, což je dle mého názoru velmi předčasné a českému týmu to rozhodně nemusí být prospěšné. A kdo jiný by měl vybrat hráče do týmu než trenér a jeho realizační tým! Český tým tvoří 17 hráčů z NHL, 5 hráčů z KHL a 3 hráči z Extraligy.

sajba1

Hokejový turnaj je rozdělen do tří skupin po 4 týmech. Přímo do čtvrtfinále play off postoupí vítěz z každé skupiny a jeden nejlepší tým na druhém místě. O další 4 čtvrtfinálová místa bude v předkole play off bojovat osm zbylých týmů. Turnaj se odehraje ve dvou halách Balšaja ledovaja arena a Šajba arena.

bolsoj1

Český tým ve skupině C narazí jako první na tým Švédska (12.února ), poté vyzve tým Lotyšska ( 14.2. ) a v posledním utkání vyzve finalisty posledního MS Švýcary (15.2). Skupina není rozhodně lehká, ale na olympijském hokejovém turnaji není slabých soupeřů.

Nezbývá se již jen těšit na začátek zimních her a držet palce českým sportovcům.

 

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *