Sedavé zaměstnání. Prokletí 21.století?

Také sedíte celý den u počítače? Bolí Vás záda? Pálí Vás oči? Bolí zápěstí? Že to nic není?..Možná byste tyto problémy neměli podceňovat.

Víte, že celkový čas strávený sezením během pracovního života u kancelářské práce činní až 80 000 hodin? Například v kanceláři sedíme už přibližně 6 hodin, v dopravních prostředcích 1-1,5 hodiny a zhruba další 3 hodiny denně ve volném čase. To už není zrovna málo že? Spolu s vývojem technologií stále přibývá profesí se sedavým charakterem zaměstnání. Doba strávená sezením se neustále zvyšuje a to jak v práci, tak i mimo pracovní činnosti.

foto-4c1662eaba648

Není divu, že se časem objeví zdravotní následky. Počínaje bolestmi zad, krční páteře, přes špatné prokrvení končetin až po záněty šlach v zápěstí.

Co potřebujeme k tomu abychom se vyhli zdravotním problémům a nebo je alespoň eliminovali?

1.Správná ergonomicky tvarovaná židle – pozor na balony, není na nich vhodné sedět celý den, vždy max. 10 minut několikrát během dne

2. Uspořádání pracovního místa – nastavení obrazovky, židle a použití ergonomických pomůcek (klávesnice, myš, podložky zápěstí, apod.)

3. Správné sezení

Pro představu pár obrázků jak ano a jak ne:

Nevím jak vy, ale já budu muset na svém správném sezení hodně zapracovat.

Krásné pracovní léto!

Autor: Gábina Posavádová

590

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *