Ladovská zima v Ostravě trochu jinak

Letošní zima nepřinesla moc sněhu ani na horách natož v  nížinách, ale i tak se v některých městech sníh objevil a mnoho fanoušku zimy a zimních sportů si mohlo užít sníh a vše s ním spojené přímo ve městě. Jak jistě každý ví, tak během zimních olympijských her v Soči vzniklo olympijské centrum na Letné, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet mnoho zimních sportů.

144_page_20140227_8101_l

Také v Ostravě mysleli na své obyvatele a fanoušky zimních sportů a proměnili jednu z národních kulturních památek v běžkařskou dráhu. Zatímco v okolí Vítkovic se zelenala tráva, tak v Dolní oblasti Vítkovic si mohli milovníci běžeckého lyžování vyrazit na zhruba 250 metrů dlouhou trať.  Trať byla původně vytvořena k závodům ve sprintu, kterého se mimo jiné zúčastnili i nejlepší čeští reprezentanti.

800px-Dolni_Vitkovice_sever

Dle šéfa pořádající agentury nebylo cílem projektu vytvořit trať jen pro závodníky, ale i pro širokou veřejnost, což pořadatelům vyšlo a zájem obyvatelů Ostravy a okolí byl velmi velký.

Areál je otevřen denně od 7 – 20:00 až do 16. března.

Bližší informace v člaánku: http://www.novinky.cz/cestovani/tipy-na-vylety/329896-bezkarska-trat-pod-vysokou-peci-pro-ostravu-zadny-sen.html

 

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *