Lyžování v ČR – 1.část

Začal nám prosinec, zima by měla být v plném proudu, ale kromě chladného počasí to zatím na zimu moc nevypadá a to ani na českých horách.

V následujících týdnech bych se rád věnoval českým horám a pokusil se přiblížit některé lyžarské střediska. V první části bych se zaměřil na lyžařská střediska v Moravskoslezských Beskydech.

V pohoří Moravskoslezských Beskyd se nachází několik velmi dobře vybavených lyžařských areálů, které nabízejí lyžařům několik vleků a sjezdovek různých obtížností.

3

Na našem blogu jsem se zaměřil a zároveň doporučil lyžařské areály – Bílá, Kyčerka, Razula a Pustevny.

6

 

 

Ski areál Bílá – středisko nabízí sjezdovky všech obtížností, včetně černé.  Všechny sjezdovky jsou zasněžovány technickým sněhem. V areálu se nachází jedna čtyř sedačková lanovka a tři vleky. Areál nabízí i večerní lyžování na osvětlených sjezdovkách. Na své si zde přijdou i milovníci snowboardu, pro které je zde snowpark. Celodenní permanentka stojí v sezóně 450,-Kč pro dospělé a 350,-Kč pro děti. Zájemci mohou využít také bodových jízdenek.

 

5

Ski areál Synot – Kyčerka – v areálu se nachází dvě sjezdovky středně těžké a šest sjezdovek lehké obtížnosti. Přepravu zajišťuje sedm vleků o celkové kapacitě 6 450 osob za hodinu. V areálu se nachází také pohyblivý koberec, který se stal velkým hitem. Je zde také lyžařská škola. Pro odpočinek je zde pro lyžaře stylová hospoda Kyčerka. Samozřejmostí je také večerní lyžování. Celodenní permanentka stojí pro dospělého 380,-Kč a pro dítě 270,-Kč.

 

1

Ski areál Razula – lyžařský areál Razula je považován za jeden z nejlépe vybavených areálů v srdci Beskyd. Ve ski areálu Razula si na své přijdou jak rodiny s dětmi, začátečníci, tak i pokročilí lyžaři. Najdete zde čtyři sjezdovky na které Vás dopraví dva vleky s přepravní kapacitou 1600 os/hodinu. Samozřejmostí je  lyžařská škola pro děti i dospělé. Pokud nemáte vlastní lyžařské vybavení je zde pro Vás půjčovna. Pro chvíle odpočinku je pro Vás k dispozici srub Razula s rychlým občerstvením a také s něčím na zahřátí. Celodenní permanentka vyjde na 390,-Kč pro dospělého a 270,-Kč pro dítě. Je zde také možnost zakoupit půldenní permanentky a zároveň i vícedenní skipass.

8

Ski areál Pustevny – lyžařský areál Pustevny se nachází v nadmořské výšce od 620 – 1098m nad mořem. V areálu je více než 8 km sjezdových tratí všech obtížností včetně černé sjezdovky Pod kolibou. Přepravní kapacita 7 vleků je více než 4000 os/hodinu. Na své si přijdou i milovníci běžeckého lyžování – v areálu je pro ně připraveno více než 50 km upravených tras.  Celodenní permanentka stojí pro dospělého člověka 395,-Kč a 250,- pro dítě.

Aktuálně se lyžuje pouze na jedné sjezdovce v lyžařském areálu na Pustevnách. Ale díky teplotám pod bodem mrazu se všech areálech intenzivně zasněžuje a začátek sezóny se blíží. U většiny areálů je start sezóny připraven na nadcházející víkend nebo příští týden.

Nezbývá nic jiného než se těšit na start lyžařské sezóny a doufat, že bude přinejmenším tak dobrá a dlouhá jako sezóna minulá.

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *