Čarodejnice

Tradice pálení čarodějnic, také zvaná Filipojakubská noc, je velmi starý zvyk, který vychází z pohanských zvyků. Zapalování ohňů mělo ochraňovat obyvatelstvo před, jak název tradice prozrazuje, čarodějnicemi.

Na ochranu před čarodějnicemi (původně před zlými duchy a démony obecně, čarodějnice) se na vyvýšených místech zapalovaly ohně. Postupem času se z těchto ohňů stávalo „pálení čarodějnic“. Zapalovala se smolná košťata a vyhazovala se do výšky.

Dnes je tento svátek, který se slaví také v mnoha dalších evropských zemích, přetvořen do tradičního pálení večerních ohňů, často společně s vyobrazenou čarodějnicí, která je postavena do hranice a zapálena. Přestože již se málo kdo bojí čarodějnic, lidé si tradici změnili na bežný svátek, kdy se scházejí, popíjejí, opékají buřty, atd.

V současné době je koneckonců mnoho větších nebezpečí, než že vás prokleje pološílená babizna žijící v bažinách. Jedno z velkých ohrožení současných domácností je hrozba ztráty výdělku a tedy finanční nejistota.

My ve Via SMS nemá žádné amulety či zázračné lektvary na prodej, za to vám dokážeme pomoci v případě nenadálé finanční tísně. Pokud akutně potřebujete získat peníze, jsme tu pro vás. S rychlou půjčkou až 6000 Kč zdarma, kterou můžete získat snadno online během 15ti minut, můžete být v klid. Za rozbitou pračku, která přestane pracovat v tu nejméně vhodnou chvíli, nemůže pravděpodobně kletba, ale nahodilá závada, která jak známo přichází nejčastěji těsně po konci záruční doby.

A právě tu chvíli se Vám bude hodit půjčka ViaSMS. Pro nové klienty je půjčka zcela zdarma. Klidně můžete, ale nenajdete žádné kličky, které by to zkomplikovali. Půjčíte si například 5000 Kč na novou pračku, za 30 dnů vrátíte 5000 Kč a hotovo. Nezaplatíte nic navíc.

 
Autor:
O mně: Narodil jsem se v roce 1980 v Praze, kde i celý život žiji. Od roku pro společnost Via SMS s.r.o. zajišťuji marketing, včetně příspěvků na tento blog. Píši zejména o tom, jak v dnešní težké době vyjít s penězi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *